• femVallès creix fins a sumar vint-i-tres entitats vallesanes.

  • El president de l’Aeroclub de Sabadell posa en valor l’associació d’agents socials i econòmics per assolir un Vallès amb una governança pròpia.

Vallès, 16 de febrer de 2023. L’Aeroclub de Sabadell ha firmat avui la incorporació com a soci a l’Associació femVallès, l’agrupació socioeconòmica del Vallès.

En l’acte de signatura han participat, Antoni Abad, president de femVallès, Pere-Joan Nogueroles, president de l’Aeroclub de Sabadell, Cristina Biosca, directora de l’Aeroclub de Sabadell, Josep Alberich, president de Via Vallès, i Manel Larrosa, portaveu de femVallès.

femVallès arriba així a vint-i-tres entitats associades en una sola veu per la reivindicació d’un Vallès amb institucions de govern pròpies, una economia productiva pujant i les infraestructures de mobilitat necessàries per al milió tres-cents mil vallesans.

Nogueroles, president de l’Aeroclub de Sabadell, ha manifestat la necessitat d’ajuntar agents socials i econòmics vallesans en una veu amb coneixement i criteri per tal de fer valdre la singularitat del Vallès i el seu potencial.

Per la seva banda, el president de femVallès, Antoni Abad, ha realçat la importància de l’Aeroport de Sabadell com a infraestructura cabdal del Vallès.

L’associació amb tretze anys d’història va fer ressò el 2017 proposant d’unir els dos consells comarcals del Vallès -Oriental i Occidental- per conformar una Àrea Metropolitana del Vallès amb les mateixes competències que l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La iniciativa no va donar fruit, però femVallès segueix participant activament de l’actualització del model de la Regió de Barcelona. La seva voluntat és que el Vallès deixi de ser perifèria i ocupi el lloc que li correspon en Regió Metropolitana de Barcelona.

L’entitat ha publicat i continua aportant nombroses propostes d’ordenació territorial: models de servei ferroviari semidirecte a l’R4 i FGC, una xarxa d’autobús exprés pròpia pel Vallès, un projecte alternatiu d’allargament d’FGC a Castellar o els anhelats intercanviadors ferroviaris de Volpelleres i Hospital General, d’entre moltes altres.

Sobre femVallès

L’Associació femVallès expressa la constatació de la unitat productiva del Vallès -Oriental i Occidental-. Treballem amb l’objectiu de potenciar l’economia i superar la condició de perifèria metropolitana en què el Vallès ha estat permanentment situat des de l’administració. El principal eix de treball de l’entitat, gira entorn l’ordenació territorial i la necessitat d’estructuració metropolitana.

Agrupem a entitats empresarials, sindicals, col·legials, socials i una universitat. En total, vint-i-tres entitats unides en una veu coneixedora del territori i una visió amb criteri de l’ordenació territorial de Catalunya i el Vallès.

Podeu trobar totes les propostes de l’entitat a femvalles.cat.
Entitats:
Aeroclub Sabadell
Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes
Aliança Ferroviària Trans Pirinenca
Baricentro
Cambra de Comerç del Vallès Oriental
Cecot
CIESC Consell Intersectorial d’Empresaris
Circuit de Barcelona Catalunya
Col·legi d’Advocats de Terrassa
Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona
Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
Enginyers Industrials de Catalunya
Sagalés
Sant Cugat Empresarial
Transport Urbans de Sabadell
Unió Empresarial Intersectorial
Universitat Autònoma de Barcelona
Via Vallès
Moventia
Fundació per la Indústria
Mútua Terrassa
Associació d’Empresaris de Castellar del Vallès
Cambra de Comerç de Terrassa