Vallès, 16 de febrer de 2020. Dimarts passat l’associació FEMvallès i l’equip redactor del Pla de Rodalies liderat per Pere Macias es van trobar virtualment per tractar la mobilitat del Vallès i les diferents actuacions proposades per l’entitat vallesana.

FEMvallès considera el nou Pla de Rodalies un pla que malgrat ser de mínims és necessari, ja que pretén posar al dia la xarxa i sufragar les deficiències acumulades durant dècades de dèficit en inversió. Per la seva banda, Pere Macias ha reivindicat inversions importants com els soterraments de Sant Feliu de Llobregat i Montcada o la instal·lació del sistema ERTMS al llarg de la línia R4, actuació que augmentarà la capacitat de la línia.

En la reunió, FEMvallès ha defensat la importància dels nodes ferroviaris del Vallès, plantejats en la seva proposta “20×2020“. Quatre enllaços ferroviaris que connectarien la línia R8 amb les línies S1, S2, R3 i R4 amb una inversió mínima i que permetria estalviar molt de temps en els trajectes interns del Vallès. Macias obre la porta a la incorporació de noves propostes al Pla de Rodalies, el qual qualifica de “pla lliscant”. Tot i això, les noves actuacions s’incorporarien a partir de 2026 perquè els primers 5 anys del pla ja estan definits.

FEMvallès presentarà propostes i prendrà la mà oberta que ha estès l’Oficina del Pla de Rodalies.