Imatge del terreny amb reserva del sòl per a l’edificació de la futura Central Intermodal de La Llagosta
  • La Central ferroviària de La Llagosta ha d’esdevenir un dels pols de transport de mercaderies més importants del sud d’Europa.
  • La Central contribuirà a la reducció d’emissions de CO2 i a l’abaratiment dels costos de transport de mercaderies al Vallès, regió on es concentra el 30% de la indústria catalana.
  • FEMvallès insta a Adif a desenvolupar la infraestructura necessària per a la posada en marxa immediata i considera que, amb voluntat, les obres poden estar enllestides en dos anys.

Vallès, 21 de gener de 2020. L’entitat vallesana FEMvallès i el Comissionat del Govern espanyol pel Corredor Mediterrani, es reuniren ahir telemàticament per compartir visions sobre el futur de la mobilitat ferroviària al Vallès i a Catalunya. S’han tractat projectes com la Central Intermodal de La Llagosta o el transport de viatgers en l’Alta Velocitat pel Corredor Mediterrani. Ambdues entitats han compartit un extens diàleg on han trobat moltes complicitats en el plantejament d’infraestructures de mobilitat.

FEMvallès ha aprofitat la trobada per reivindicar el paper de la futura Central Intermodal de La Llagosta, una central de mercaderies que potenciarà l’economia del Vallès, on es concentren el 30% de les indústries de Catalunya.

L’associació reclama però,  que  ADIF  desenvolupi  els  complements d’infraestructura necessaris, per tal de connectar l’espai amb  el  Corredor  Mediterrani el més aviat possible. Amb una mínima intervenció a la via es  podria iniciar el tràfic de trens de mercaderies amb ample europeu aprofitant les infraestructures existents. L’obra es

podría dur a terme mentre es desenvolupa la transformació del centre logístic i ferroviari.

Tant FEMvallès com el Comissionat del Govern consideren que la Central Intermodal serà un dels pols de logística ferroviària més importants del sud d’Europa. Desenvoluparà un important paper en la reducció d’emissions de CO2 i en l’abaratiment dels costos de transport de mercaderies.

FEMvallès afirma que si hi ha voluntat, la Central pot enllestir-se en dos anys.

L’entitat vallesana aprofita el comunicat per reivindicar la presència de les entitatseconòmiques vallesanes en l’òrgan de govern de la futura Central Intermodal.

Sobre FEMvallès

La plataforma FEMvallès és una iniciativa promoguda per Cecot, Consell Intersectorial d’Empresaris – CIESC, Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI) i Via Vallès.

A més a més han subscrit la seva adhesió a la plataforma: Baricentro, Cambra de Terrassa, CCOO Vallès Occidental i la Catalunya Central, CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Cerdanyola Empresarial, Circuit de Barcelona-Catalunya, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès), Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), Sant Cugat Empresarial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i UGT Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Podeu trobar totes les seves propostes a femvalles.cat